Piélago, de Jiménez Landi

UNA ALTRA GARNATXA ÉS POSSIBLE

Una molt bona manera de descobrir com pot ser un cupatge de garnatxa i syrah fora dels habituals climes mediterranis i de zones com el Priorat, Empordà o Roussillon, amb permís de les DO aragoneses que també ens encanten. No es com ho fan però aconsegueixen una frescor i aromes de fruita impressionants sense arribar a notes confitades. Poca extracció, acidesa alta i molta concentració de fruits vermells frescs, herbàcis… Si hem de buscar similituds a més dels vins aragonesos, ens aniríem als Côte du Rhone.

És clar que, més enllà de la calor que imaginem a Toledo, les nits han de ser fresques i les maduracions del raïm, per tant, pausades, aconseguint unes garnatxes i syrah que gens tenen a veure amb el Mediterrani.

Un vi per guardar i veure què tal li senta l’edat. O beure-se’l a la primera oportunitat.

La criatura no surt barata, cal dir-ho, per no parlar dels seus germans grans: Ataulfos i Cantos del Diablo, que surten pel doble. Podeu doncs començar per Sotorrondero, germà menor (que no pitjor) del celler, allò que es ve dient “vi jove amb criança”, de cupatge similar i de molt bon beure. Així us convenceu que heu de tastar la resta el més aviat possible.
Cotillegeu en el seu web per veure com treballen. Bona forma d’entendre la seva qualitat i el preu.

————————————————–

FITXA TÈCNICA:

Tipus de vi: negre

Collita: 2007

Celler: Jiménez Landi (www.jimenezlandi.com)

Zona: DO Méntrida

Varietats: Garnatxa i Syrah

Alc.: 14,5 %

Preu: 19 €

————————————————–

NOTA DE TAST

Capa mitjana, color picota.

Aromes de fruita vermella (maduixes i gerds frescos). Violeta i vainilla pròpies de la syrah. Suaus notes de criança més evidents en boca. En conjunt dóna una sensació frutosa i àcida que, al costat dels torrats i la vainilla, poden recordar a la Coca-cola.

En boca és àgil, amb bona acidesa. Gens dens ni pesat. Taní gruixut però madur. Molt ampli, compensat, llarg i persistent. Està boníssim, vaja…