Ètim Verema Tardana, d’Agrícola de Falset-Marçà

UN AS A LA MÀNIGA PER A LA SOBRETAULA

Divendres passat vaig tenir la sort de poder oferir un taller de maridaje a 27 apassionades personas amb ganes d’aprendre, tastar coses bones i passar una bona estona. No es pot demanar més.
La idea era servir diferents vins (blancs, ecpmosos, rosats, negres, dolços…) i proposar productes que poguessin maridar. Una idea de maridatge però lliure. A més d’un petit dosiser teòric, els vaig donar un quadre on podien creuar vins i menjar i anotar les seves impressions.
Van sorgir idees interessants, com la del vi negre Malpaso 2008 (DO Méntrida) amb pernil ibèric (difícilment podria no funcionar amb dos peazo productes com aquests), un ceviche de llobarro amb manzanilla Sant León (Jerez) o un cava Colomer Gran Reserva (que va portar el propi enòleg del celler, assistent del tast) amb un salmó fumat Carpier.
Però potser el maridatge entre l’Ètim Verema Tardana (DO Montsant i que vaig portar pensant en la xocolata) i un orgásmico formatge Valdeón (blau, de León), va ser el que va generar més aprovació.

————————————————–

FITXA TÈCNICA:

Tipus de vi: negre dolç

Collita:-

Celler: Agrícola de Falset-Marçà

Zona: DO Montsant

Varietats: Garnatxa negra

Alc.: 15 %

Preu: 8,5 €

————————————————–

 

NOTA DE TAST:

Deixem-nos de formalitats en aquesta ocasió i imaginem un vi negre de taula a l’estil Priorat a base de garnatxa: aquesta calidesa, aquesta concentració, notes de fruits vermells i negres confitats, notes de criança (torrats, làctics, vainilla, moble antic…) sense arribar a tenir notes d’oxidació. Dolç però fresc gràcies a una bona acidesa. Cert taní arrodonit per una textura melosa. Ben fresquet et fa no parar de beure’n. Cuidaaaoooo!