Ferreteria Targa

UN ÉS UN FRIKI DECLARAT I HE DE CONFESSAR QUE LES FERRETERIES M’ENCANTEN

No sóc l’únic. Inclús hi ha personatges il.lustres i coneguts com en Quim Monzó que han declarat la seva passió per aquest tipus de comerç. Els qui em conèixen saben perfectament que sóc incapaç de fer res d’útil amb la majoria d’objectes que es poden trobar a les ferrateries, excepte tallar-me un braç amb una serra o trepanar-me el cap amb un taladro.

Però en aquest cas és doferent. En n el cas que ens ocupa, i tenint en compte que es tracta de mi, està més que justificat que cada cop que passo per Pla de Palau em detingui davant de Targa, una ferreteria especialitzada en estris de cuina casolans i professionals. Tot sovint la temptació és irresistible i hi entro. I a vegades inclús hi compro alguna cosa. Quin vici més imbècil, certament.

Hi tenen un munt de coses útils, altres no tant. Faig una llista de coses llamineres: vaixelles de les que es troben a restaurants de menú i fondes, taules de tall de diferents mides, escuradents metàl.lics, paelles (de les de fer authentic jersey arrossos) de totes les mides possibles, paelles professionals, silpats, cassoles de ferro Castey, casoles de fang, cassoles d’alumini, col.lecció de cristalleria Arcoroc completa (inclús els gots de tallat), taps de suro, paellers de gas butà, coberts d’aquells amb el mànec de plàstic (que només estan a casa dels iaios, pisos d’estudiant i restaurants super caseros tipus Can Manyo), estris de silicona, ganivets de totes mides i formes estil Arcos o 3 Claveles,

El Targa no només és útil, sino que és un lloc amb encant, de gestió familiar, intueixo. Algun dels treballadors te cheap jerseys una edat realment avançada (encara que no se si encara hi és). A casa meva sempre n’hem dit la botiga dels avis.

Serà per la crisi o per una retirada paulatia a la jubilació, han reduït la superfície del local ben bé a la meitat perdent part de la magestuositat que suposen centanars d’objectes metàl.lics i de vidre col.locats ordenadament. Sincerament, no se on posen ara tot el gènero.

Aneu-hi abans que tanquin! Hi ha tanta feina per fer…