Dos ratolins ben espavilats

Foto Dos ratolinsFa uns dies l’editorial Cossetània em va fer arribar un exemplar de Deliciosa Natura, un llibre de Marc Estévez Casabosch, sobre les herbes i fruits de bosc silvestres que podem trobar al nostre territori i que podem recol·lectar de forma lliure. Herbes i altres vegetals amb cert valor medicinal i gastronòmic que ja coneixien els nostres avantpassats i que poc a poc alguns intenten recuperar. El llibre està ben plantejat i inclou rutes pel territori català on recol·lectar molts del productes de què parla.
De forma casual abans d’ahir llegia la contra de El periódico, una entrevista a Carlos Vico, una espècie de surviver a mig camí entre muntanyer, corredor de triatlons i pirat a qui agrada posar-se al límit i patir. El seu lema és “com més problemes tinc, més em diverteixo” i defensa recuperar una vida austera, menys pendent de les comoditats i més enfocada a viure amb allò que ens dóna la natura. Efectivament hi inclou el menjar, aquelles coses que podem trobar al camp com herbes, fruites silvestres, arrels… I insectes, com no?

Sembla que la recol·lecció i el make it your self és tendència. Veient com està el panorama, que pinta Mad Max total, no em sembla mala idea el plantejament. Diuen que les primeres en fugir d’un vaixell que s’enfonsa son les rates. Potser hauríem de fixar-nos en aquests dos ratolins (i molts d’altres que ens adverteixen) i plantejar-nos una sortida. Perquè la veritat, no se si vull ser un dels músics d’aquest Titànic.download Shape of a Surface movie